Haastatteluja ja retkikuntakrapulaa

Luulitte varmaankin, että paluu sivistyksen pariin oli meille liikaa ja meidät on laitettu sopeutumaan jonnekin suljetulle osastolle… No, niin ei käynyt, vaikka ei se välttämättä olisi huono vaihtoehto ollut sekään.

14-04-16EOS 6D5400_900

Vaikka kotiutumisesta on jo kolme viikkoa, vaivaa retkikuntakrapula vielä ainakin Lappeenrannan osastoa. Suurin osa arkiaskareista tuntuu turhilta ja eniten kiinnostaa jäätiköltä tutut asiat: nukkuminen, syöminen ja ulkoliikunta. Myös lukeminen ja saunominen Saimaan rannalla ovat alkaneet maistua, muita asioita lähinnä tökitään pitkällä tikulla.

Tällä ei ole mitään tekemistä retkikuntakrapulan kanssa. Iso kiitos Annille ja Tuomolle! // Expeditionm hangover has nothing to do with this. Big thanks to Anni and Tuomo!

Tällä ei ole mitään tekemistä retkikuntakrapulan kanssa! Kiitos Annille ja Tuomolle! // This has nothing to do with the expedition hangover! Thanks to Anni and Tuomo!

Vaikka henkinen palautuminen takerteleekin, on fyysinen palautuminen sujunut mainiosti. Hollolan hurja (Matias) kävi jopa juoksemassa puolimaratonin viikko kotiinpalun jälkeen, tosin kommenttien perusteella askel ei kulkenut ihan tavalliseen tapaan ja jaloissa oli outoa jäykkyyden tunnetta…

14-05-05EOS 6D6307_900

Yksi arkinen askare on ollut retkikunnan aikana kuvattujen videoiden ja valokuvien läpikäyminen. Se on aikamoinen urakka, sillä materiaalia kertyi paljon (varsinkin kun kadonneet muistikortitkin löytyivät). Työ on edelleen kesken, mutta makupaloiksi mukaan on liitetty muutama kuva reissun päältä. Lisää seuraa myöhemmin!

14-05-09EOS 6D6473_900

Lisäksi retkikuntalaisia on haastateltu erilaisiin medioihin:
– YLE Etelä-Karjala haastatteli Ninaa tuoreeltaan Tasiilaqissa, kooste haastattelusta löytyy täältä.
– Myös Etelä-Saimaa uutisoi onnistuneesta retkikunnasta tuoreeltaan. Isompi juttu on 15.5.14 lehdessä, mutta lyhyt juttu löytyy täältä.
– UlkoilunMaailma.fi haastatteli allekirjoittanutta retkikuntaan liittyen ja juttu on juuri julkaistu täällä.
– Myös ExplorersWeb haastatteli allekirjoittanutta ja englanninkielinen juttu on luettavissa täällä.

Lisäys 14.6.2014: Lappeenrannan teknillinen yliopisto noteerasi entisen ja nykyisen opiskelijansa lomamatkan verkkosivuillaan. Juttu täällä.

14-04-27EOS 6D5876_900

Summary:

The group is suffering from expedition hangover. Most everyday responsibilities feel futile and repulsive and the most interesting activities seem to be sleeping, eating and being in the outdoors. A familiar trio. Also reading and sauna by the lake have been welcome.

We have a huge load of photos and videos to go through and the work will take still some time but we’ve included few tasters in the post. Also the expedition has been covered in a few medias. You can find the links to articles in Finnish above but there’s also one in English: interview of Jaakko by Explorer’s Web.

The blog will continue updating every now and then and there will be more photos coming later so remember to follow or drop by every now and then!

One response to “Haastatteluja ja retkikuntakrapulaa

  1. Pingback: Getting over the expedition hangover | Korpijaakko

Kommentoi!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s