Jäätävää juustoa ja aurinkoenergiaa

N66.75661 W47.60477
Lämpötila/temperature: -3 C
Tuuli/wind: 2m/s
Sää/weather: aurinkoinen/sunny
Kuljettu matka/distance: 25,99km
Korkeus/altitude: 1705m

Greenland goes Caribbean senku jatkuu. Aamusta oli vähä huonoa näkyvyyttä ja kovempaa tuulta, mutta puoleenpäivään mennessä taivas repesi ja aurinko alkoi paistella. Saatiin siis taas hiihtää melkein tyynessä ja todella lämpimässä kelissä.

Auringon ilmaantumisen myötä saatiin kaivatut kuivatuskelit myös makuupusseille. Etenkin kuitupusseihin oli ehtinyt päivien saatossa kertyä kosteutta ja ne alkoivat olla aika rapsakkaa kamaa kun illalla kiskoi ne esiin kuivasäkistä. Teidän mieliä ehkä lämmittää tätäkin enemmän, että lataushässäkkä saatiin toimimaan. Se ei varmaan vain tykännyt aiemmista kovista pakkasista, vaikka akkujen lämpöpatterina toimi kuumavesipullo. Blogi siis ilmestyy näillä näkymin jatkossakin aamujenne ratoksi.

Aikasemmat jyrkähköt nousut ovat nyt ainakin toistaiseksi historiaa ja jäätikkö nousee tasaisen varmasti. Ei meinannut melkein uskoa kun katsottiin gepsistä korkeutta: noustiin edellisestä leiristä reilu 150 metriä. Korkeuden lisäys tulee niin salakavalasti ettei sitä melkein huomaa.

Onnistuttiin ostamaan Kangerlussuaqista juustoa, jonka haju ja maku muistuttaa erehdyttävästi Vatnajökull -hiihdon jälkeistä lemppaa hostellin kuivaushuoneessa, jossa meidän hikisukat ja muut mätänevät roinat huokuivat kauheuttaan ilmoille. Juusto on siis hämmentävä kombinaatio oksetusrefleksiä ja lämpimiä muistoja parin vuoden takaa (saatiin melkein häätö siitä hostellista hajuhaitan takia!).

Kiitokset taas runsaista viesteistä ja synttärionnitteluista! Odotetaan aina keskiviikon ja sunnuntain viestilähetystä kuin kuuta nousevaa. Kaikille olisi mukava vastata jotain, mutta illan aika on melko rajallinen muiden puhteiden ohessa. Valkoisesta nallesta oli kyselyitä. Vasta itärannikolla on mahdollisuudet kohdata noita otuksia ja sekin on äärimmäisen epätodennäköistä. Kerrotaan sille kuitenkin terveiset valoraketin muodossa jos satutaan törmäämään. Kuulostaa siltä että siellä Suomessa kevät etenee, nauttikaahan lintujen laulusta ja kukkien tupsahtelusta!

Retkikunnalla kaikki hyvin.

Today was again pretty warm and we were sweating like pigs while pushing up the glacier. Good thing is that there was enough sun to charge our batteries, we had some problems with our solar panel before but now everything seems to be working ok. It seems that we’ve left steep ridges behind us and the glacier is rising so steadily that it’s almost hard to notice.

3 responses to “Jäätävää juustoa ja aurinkoenergiaa

  1. Loistava homma notta tekniikka pelittää.ihan sama vaikka menisi varpaita tai sormia.pääasia että saadaan kuulumisia.päivämatkatkin kummasti pidentyneet kun pahin päkkärä yliretty ja kelit kohdillaan.tärkeä uutinen suomesta!Matti Nykänen menee naimisiin!suhakaa suhakaa pakkassäässä,ei vaivaa siitepölynuhakaan nenän päätä.leirikuvat kiinnostaa.maisemassa ei ehkä niin näkemistä olekaan.sen pustyy vaan kokemaan.ja tietenkin alastonkuvatkin kiinnostaa…hyvin menee “äijät”

  2. Hyvää Kansainvälistä Jääkarhupäivää ( pe.25.4)!!!

  3. Moro! Selvisin jenkeistä hengissä, semisti jetlagittaa mutta kyl se siitä. Huippu reissu oli. Oot saatanallinen sanaseppo, mukava lueskella teidän edesottamuksista. Toivottavasti se vielä pakastais kunnolla, menee muute liia lomailuks. Myöhästyneet synttärionnittelut ja jatkakaa samaan malliin.

Kommentoi!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s